Кучета от различните зодиакални знаци

Наистина ли има нещо общо характера на кучето с датата, на която е родено и "кучешката му зодия", вие кажете!

 

Куче ОВЕН (21.03 - 20.04)

Активно, закачливо животно с резки, поривисти движения, ярко изразен следови инстинкт, във връзка с който, при неправилно възпитание, съществува опасност от гибел под автомобилни колела и то не само в млада възраст. Поради тази причина четириногите Овни е необходимо да бъдат водени на къс повод, ако не са качествено дресирани.Кучето-Овен е способно да Ви изтормози със своята неизчерпаема енергия. То се нуждае от чести и продължителни разходки.Те са неговото най-голямо удоволствие и слабост. Към някои от останалите "прелести" на тези кучета принадлежи неудържимият стремеж да "полудуват" на улицата, да излапат всеки попаднал им боклук, включително и отрова. Няма нищи чудно, че кучето-Овен изисква непрестанно внимание от страна на собственика и постоянна и качествена дресура. То трябва да бъде управлявано с бързи и енергични жестове, съпроводени от ясна звукова команда.С импулсивния Овен бъдете готови да се превърнете в спортсмен: той обича атмосферата и духа на състезанието!

Куче ТЕЛЕЦ (21.04 - 21/22.05)

Сложен за човека кучешки психотип.Това са изключително упорити животни, големи собственици, "материалисти" и любители на яденето. Към кучето-Телец е абсолютно безполезно да се прилага насилие.Във връзка с това много неопитни стопани често се превръщат в "куче на собственото си куче", а кучето в "господар на своя господар". Не бива да се пречупва Телеца, а да се моделира по ваш образец, което значи да измисляте постоянно нещо интересно и важно за неговите разбирания.Тогава ще имате не само прилежен ученик, а стремящ се към постоянно обучение домашен любимец. Телците се обучават бавно, но основателно. Тези кучета не понасят прибързаността и спешността. Наследствената упоритост може да придаде на характера им инатливост и неотстъпчивост, така необходими на други. А това е важно качество за работните и спортни породи.

Кученцата-Телци са много влюбчиви, ласкави, миролюбиви, привикват и се спогаждат с други домашни животни, а с кучетата дружат. Но винаги се изявяват като собственици на своето място в дома и двора и яростно го охраняват и отбраняват. Стражевото куче-Телец е вярно на своя стопанин, не позволява никому обиди и не забравя стореното зло.

Като цяло Телците са здрави, енергични, достатъчно издръжливи, макар да не обичат особено да се занимават, а физическите натоварвания ги довеждат бързо до униние. Те са противници на всякакви нововъведения, промени на мястото за разходка или маршрута, с който са привикнали. И въпреки, че Телецът е добър и ласкав, много търпелив и издръжлив, когато е доведен до състояние на ярост, става неуправляем и доста опасен, още повече, че е доста издръжлив на болка.

Освен това Телецът е склонен към затлъстяване и алергии.Необходима му е по-строга диета и активен начин на живот.

Куче БЛИЗНАЦИ (21/22.05 - 21.06)

С кучета-Близнаци не можете да скучаете.Това са обаятелни животни, на които е невъзможно да не обърнете внимание, независимо от породата. Това са кучета за тези, които не са престанали да обичат, както и за тези които желаят любов и внимание към собствената си персона.Те трябва постоянно да се чувстват обичани и ласкани. Не понасят самотата. Кучето-Близнак е лекомислие, чувствителност и емоционалност събрани в едно същество. То е непредсказуемо променливо в своите намерения и настроения.Това неуравновесено същество обладава удивителна способност да променя своето поведение и да се приспособява към ситуацията, както и да и се противопоставя и я променя. Склонни са към измама. С искренно изражение на невинност и непорочност ще стоят насред разбърканата стая и търсят съвместно с вас изчезналите кренвирши. При това те не са напълно безсъвестни. Просто са умни, енергични, дръзки в постъпките, вземат бързи решения, което е резултат на техния интелект и изобретателност. Собственик на такова куче е длъжен да му намира занимания, достойни за неговия ум, което ще рече да се насочва неговата интелектуална енергия в нужното русло.

Близнаците са възприемчиви към всичко ново, добре се поддават на всички видове дресировка, когата го сметнат за нужно.

Кученцата-Близнаци са неуморими, а емоционалността при тях се проявява под формата на боязливост и нервозност, което не им пречи да бъдат любознателни, живи и ловки. С тях трябва да се заемете рано, за да се справите с вроденото им неспокойствие и живост. Не си струва да ги претоварвате с физически упражнения, тъй като Близнаците бързо се изморяват. Кученцата-Близнаци трябва внимателно и рано да се приучат към вода, тъй като те не я понасят. Това са топлолюбиви кучета, които често мръзнат и се простудяват, особено през зимата, както и много лаят. С тях е необходимо много да се движите.

Кучетата-Близнаци обичат да съпровождат своя собственик при походи, излети, макар да не са силно привързани към своя господар и лесно се обвързват с всеки човек, който си е поиграл с тях или ги е погалил.Те често се изгубват и не се връщат при своя собственик.

Куче РАК (22.06 - 22.07)

Кучета, родени под знака на Рака, изискват към себе си деликатно отношение. Те са много обидчиви, способни да обявят дори гладен протест или да си отмъщават чрез всевъзможни пакостиНе понасят самотата, често вият през нощта, особено при пълнолуние и при преминаване на луната през знака на Рака или Скорпиона. Те имат деликатен стомах и трябва да бъдат хранени само с доброкачествена храна.

Притежават добър интелект и невероятна памет. У никой друг зодиакален знак няма такава потенцилна ласкавост, както при Рака. Никой не е в състояние да бъде по-игрив и любящ. Ако отношенията със собственика не вървят, Ракът изпада в нервна депресия.

Никой друг кучешки психотип не е така привързан към дома, както Ракът. На него му е необходимо време за размисъл. Той не трябва да бъде спешаван. Това са великолепни кучета за малки деца. Те биха могли да откърмят със собственото си мляко дори осиротели котета. Това куче лесно може да бъде научено да носи дори пазарска чанта с продукти.

Куче ЛЪВ (23.07 - 23.08)

В поведението, походката и маниерите на кучетата, родени под знака на Лъва, прозира царственост, винаги величествена леност, когато те лежейки повдигат леко муцуна, за да ни посрещнат. Големите кучета предизвикват към себе си уважение, а малките са криловите мопсове, които лаят срещу слона.

Гордостта и храбростта са присъщи на кучетата-Лъвове от всички породи и размери.Те не бива да "тичат след велосипед":гордостта им не би позволила да изостанат.Освен това у всички родени под знака на Лъва тупка слабо сърце.

На изложби тези кучета често завоюват награди, но не бива да бъдат държани в очакване на ринга под палещите лъчи на слънцето, поради опасност от топлинен удар.Постарайте се да намерите сянка и задължително носете със себе си бутилка с прохладна вода.

Храната трябва да е бедна на мазнини (за да се предпазят от склероза на кръвоносните съдове) и богата на белтъчини - те изразходват много енергия. Необходими са много витамини.Тези кучета се нуждаят от продължиелен сън.

Ф. Величенко, наблюдавайки свои съседи, притежаващи кучета-Лъвове, отбелязва благотворно влияние на животните върху хората.Собствениците стават по-благородни, великодушни, в тях се събужда чувство на повишено собствено достойнство.

Куче ДЕВА (24.08 - 23.09)

Кучета, родени под този знак, са обикновено доста чистоплътни. Хубаво е да имате у дома си куче-Дева. Тя лесно се приучава на дисциплина, добре се дресира, умна е, не се поддава на чуждо влияние, ревностно защитава своя стопанин. У тези кучета има изразено чувство на дълг...и вина, ако извършат нещо непозволено. Тяхната виновност не е изписана на физиономията. Наблюдателният стопанин, обаче, веднага ще забележи промяната в поведението на своя питомец, който ще се старае да докаже колко е примерен.

Девите трябва да бъдат хранени със свежа храна.Нищо прокиснало или развалено не е желателно да им се дава за хранене, за избягване на продължителни разстройства.

Интелектът на тези кучета е толкова велик, че при обученито си те могат да бъдат научени дори да броят, както и на различаване на буквите.Те са прекрасни домашни пазачи.

Куче ВЕЗНИ (24.09 - 23.10)

Изящество. Привлекателност и отстъпчив нрав са характерни за кучетата-Везни. Присъствието на такова куче в семейството хармонизира и разрежда напрежението в семейната обстановка. Между поколенията възникват по-редки конфликти. Даже децата не проявяват желание да дърпат "живата играчка" за опашката или да я бият с метлата.

Кучетата-Везни обичат музиката: те се научават да вият в унисон.

В диетата трябва да се включва повече риба, отколкото друго месо, както и много плодове. Нужна им е винаги прясна питейна вода. Везните пият много.

Неправилното възпитание и нехармоничните отношения в семействата, където живеят четириноги Везни, се отразяват зле на тяхното здраве, предизвикващи образуване на камъни в бъбреците и пикочния мехур, повяхналост на кожата, изпръхналост на носа и даже понякога екземи. Нервната им система трябва да е в равновесие.Те еднакво зачитат всички членове на семейството, а ако възникне спор не могат да се ориентират кой е прав и кой крив и не са в състояние решително да изберат на чия страна да застанат, поради което страдат физически.

Отглеждайки куче-Везна бъдете винаги готови на компромиси във всяка напрегната ситуация!

Куче СКОРПИОН (24.10 - 22.11)

Вземайки в дома си куче-Скорпион, вие се нагърбвате със сериозна отговорност. Енергетично това е най-богатият знак от Зодиака, поради което животното трябва да бъде разхождано изключително интензивно.

Ако Вашият любимец не може да изразходи в достатъчна степен своята енергия, това води до разваляне на неговия нрав, като той става непослушен и зъл. При Скорпиона няма нюанси в отношението: Вие сте за него или най-добър приятел или най-голям враг. Пътят от «любовта до ненавистта» при кучетата-Скорпиони е много кратък и безвъзвратен. Достатъчно е да засегнете природното му свободолюбие или да го ожесточите с наказания. Обидените кучета са способни на мъст!

В служебно отношение кучетата-Скорпиони са над всякакви похвали. Имат много развито обоняние, като диапазонът на разпознаваемите миризми е доста по-широк от другите кучета. Те лесно различават по миризмата дори металите. Това са най-добрите търсачи в животинския свят. Те прекрасно се справят с издирване и залавяне на престъпници.

Към типа на Скорпиона принадлежат най-добрите ловни кучета. Те са необикновено издръжливи и живи. Кучетата-Скорпиони притежават мощно свръхчуствително възприятие: Вие се готвите да му нанесете удар, а то вече се е вкопчило във Вас. Бъдете много внимателни при общуването с този психотип!

Куче СТРЕЛЕЦ (23.11-21.12)

В отношението към кучето-Стрелец е необходимо да бъдете справедлив. Те имат добре развито чувство за собствено достойнство. Те никога няма да разберат и оправдаят чувствата на ядосания човек, изливащ гнева си върху първото попаднало под ръка същество. Като цяло са жизнерадостни и подвижни, не обичат тесни затворени пространства, копнеят за широко пространство. Никога няма да свикнат с ролята на "кучето на верижка". Поводът и колибката не са за тях! На вилата или на село им е най-добре, отколкото в градския дом.

Кучетата-Стрелци ненавиждат повода, но се поддават на дресировка и обожават пътешествията и постоянните пътувания-идеални животни за пътуващ цирк.

Тези животни са неуморими и неизтощими, те са жизнерадостни и лесно се заразяват от хазарта на състезанията. Това са прекрасни спортни и работни кучета. 

Куче КОЗИРОГ (22.12-20.01)

Кучета-Козирози - това са уравновесени, спокойни животни, приемащи установения в дома порядък и постоянно се придържат и съобразяват с него. Те се чувстват най-добре там, където съществува строг ред и разпределение на деня. Не се чувстват добре и комфортно в неорганизирани и несъблюдаващи никакъв режим на живот семейства.

Тези кучета приучават своите стопани на ред. Те изискват да бъдат хранени и извеждани на разходка в строго определен час, без оглед на времето или някакви други обстоятелства. В храната на този психотип трябва да присъстват витамините А, Д, С, Е. Нужно е да им се дават препарати на калция - глюконат и глицерофосфат или натрошени черупки от кокоши яйца. Консерви, колбаси, оризова каша са противопоказани, поради склонност към запек.

Кучето-Козирог е предано на стопанина си и по-своему го обича. Винаги е готово да го близне по лицето. То винаги бавно,но неизбежно способства за подобряване благосъстоянието на семейството, в което живее, дисциплинирайки го и приучавайки го на последователност и настойчивост при преследване на поставените цели.

Куче ВОДОЛЕЙ (21.01-18.02)

Кучето-Водолей е съвършенно непригодно за ролята на страж на дома. То е много дружелюбно и игриво. Посреща гостите с радост и непременно се включва във всяка домашна игра, която бъде предложена.

У Водолея има тънко организирана нервна система, като стрес, силни викове, могат да доведат до незадържане на урината. Вирусни инфекции поразяват най-напред нервната система и често водят до парези и парализи на задните крайници и нервни тикове - постоянно тракане със зъби. Поради това своевременната ваксинация на тези кучета против чума, се явява като много важно мероприятие в профилактиката на заразните заболявания при тези животни.

За разлика от Козирозите, кучетата-Водолеи се чувстват прекрасно в условията на безрежимен и безсистемен живот в семейството. При тях се наблюдава голяма приспособимост и желание да бъдат предоставени на самите себе си. Те с ентусиазъм се отнасят към храненето, но ако забравите да ги нахраните, преживяват това спокойно, компенсирайки глада със сън. Храната обичат да преглъщат с вода, поради което винаги трябва да им се предоставя прясна питейна вода.

Куче РИБИ (19.02 - 20.03)

Кучета-Риби - кучета-екстрасенси. Родените под този знак кучета се отличават с голямо разбиране, като с тях можете да правите каквото Ви е угодно, при което те са много отстъпчиви и готови да служат на хората. Те не само реагират на команда и интонация, а разбират смисъла на думите и са готови, наклонили глава встрани, да изслушат цяла тирада. Освен това те са надарени с интуиция и не само предугаждат Вашите желания и постъпки, а могат да предвидят и това, за което Вие още дори не се досещате.Те са изпълнителни и умни, доста лесно се поддават на дресура, но често им пречат неочаквани промени в настроението и лесната ранимост. Те не са много агресивни.

Счита се, че Рибите са предразположени към простудни заболявания на белите дробове, а слаби места са също така и очите.

Кученцата-Риби са самостоятелни и самоуверени, като смяната на настроенията им е много свойствена. Те обичат водата, не понасят шума, виковете и насилието, лесно се разстройват и огорчават. Трябва да бъдат възпитавани с особен такт, меко и с чести положителни подкрепления. Младите кучета не страдат от липса на апетит. Нерядко учудват с особени симпатии и антипатии по отношение на яденето.

Животните-Риби могат да бъдат ефективни домашни целители, предавайки своята енергия на стопанина чрез поглаждане и триене. Когато Вие почивате или боледувате, животните-екстрасенси имат навика да легнат до Вас или дори върху Вас. Не ги гонете. Те безпогрешно откриват боледуващата част на Вашето тяло и се стараят да се докоснат до нея.

При това Вие ще почувствате облекчение. Не злоупотребявайте с тези способности на Вашите домашни любимци. Ако черпите прекалено много енергия от тях, то те ще залинеят!

Статии