Колористиката и зодиакалните знаци

Хората използват боядисването за подобряване вида на косата от векове. Силно повлияна от развитието на химията и производството на козметика, гамата цветове и продукти за коса днес е огромна. Но преди да боядисаме косата си, трябва да разберем основната теория на цветовете на косата и връзката им с зодиакалните знаци.

Ако сте готови да експериментирате или искате да освежите сивото ежедневие имаме прекрасни предложения за вас спрямо знаците от зодиака.

Проекта носи името Colors of the Zodiac for the Hair и е реализиран с любезното съдействие на URSULA FASHION art of hair.

Овен – Червено

Планетата, която управлява първият знак от зодиака е Марс. Като един истински войн и роден победител в живота, красотите, които завладяват вниманието на всеки Овен са силно обагрени в огнено червено. Страстен, енергичен и активен, червеният цвят е израз на сила, олицетворява могъществото и стремежа към победа. „Нека оцелее най-силният“ е девиза не само на самия цвят. А и как бихме се съмнявали в това като имаме предвид силно червените одежди на римските императори и предпочитанията към този цвят на повечето пълководци, познати ни от историята.

Телец - Зелено

Целомъдрието, хармонията и безкрайният стремеж към постигане на баланс във всички сфери от живота са думите, които най-точно биха описали спокойните, но и изключително упорити телци. И съвсем очаквано цветът, с който те се свързват е зеленият – багрите на природата, които успокояват сетивата и дават възможност на душата да надделее над физиката, за да постигнат своята нирвана. В изобразителното изкуство зеленият цвят е вторичен и като такъв се получава при смесването на синьо и жълто. Зеленото съдържа в себе си скрития потенциал за безкраен извор на енергия, като едновременно с това ясно показва нагласата на носещия го към самия себе си.

Близнаци - Жълто

Управлявани от Меркурий, а със своята лъчезарност, топлота и мекота те дръзко заявяват с принадлежащия им жълт цвят. Още от древността жълтият цвят се свързва с изгряващото слънце, природата и цветята. А и нека не забравяме, че именно той е цветът на благородният метал злато. И не случайно наблягаме на него, тъй като гордостта, с която златото блести най-ярко из между всички скъпоценности, е присъща и на тези, подвластни на жълтото.

Рак – Бяло

За нежната природа на Рака са подходящи елегантни цветове и изчистени нюанси. Морските цветове са изключително подходящи, защото тях все към морето ги влече. Бялото е и цветът на луната която управлява раците и също така е цвят на чистота и добросърдечност. Ракът е най-красив в бяла рокля или просто с бяла риза…

Лъв - Златисто

Оранжевият цвят е цветът на Слънцето, което го управлява и му придава изцяло добронамерено влияние като подчертава радостната и приповдигната страна на живота. Привържениците на оранжевия цвят се стремят към утвърждаване на личността. Присъщи за тях са свръх емоционалността и вродените таланти, с които да впечатляват и изумяват околните, като им прехвърлят положителния си заряд и приповдигнатото си настроение към всички нюанси на живота. Романтичен и леко меланхоличен с любовен привкус, точно като обагреното в оранжево небе от отблясъците на залязващото Слънце, лъвът обаче може и често да е непостоянен, макар и със силна воля и устойчивост. 

Дева – Светло русо

Девите се свързват с светло русият цвят. Управлявани от планетата Меркурий обичат домашният уют, стабилността и реализма. Цветът на земята им дава сигурност като им създава усещане за здрава основа. Едновременно с това обаче, Девите крият в себе си и дълбока душевност, почти еднаква с многослойната структура на земята, чиито цвят предпочитат за себе си.

Тези хора харесват физическата отмора и психическия покой. Стремят се към спокойствие и отбягване на тревоги и негативни вълнения. Също както земята, така и светло-кафявият цвят притежава способността за благотворно влияние при нервно изтощение и душевно разстройство. 

Везни – Синьо

Сетивата сякаш се разтварят, за да погълнат тази по детски чисти нюанси на света с една изключителна, но и ненатрапчива чувствителност. Екзотични и непреклонни, везните в синьо са истински индивидуалисти.

И макар да заставаме зад твърдението си за неизменната индивидуалистична натура на този зодиакален знак, не можем да отречем и факта, че с тях лесно се постига разбирателство, а като изпълнители може би за по-добри от тях не можем да се досетим за момента. Силно дисциплинирани, хармонични и често доста безпристрастни, те търсят равновесие във всяко свое действие и начинание.

Скорпион – Червеникаво-кафяво

Още едно от децата на Марс, отново свързван с червения цвят, но този път – тъмно червения. Решителност, сила, стремеж за власт над останалите и амбиция, подчертана и на моменти дори прекалена. Червеният цвят – този на война – тук е още по-почертан с наситения си тъмен нюанс. Готови на всичко само с едничката си идея да постигнат начертаните си цели. Изключително изразено желание за власт над останалите, граничещо на моменти със стремеж за манипулация и амбиция за разгадаване на всичко около себе си, така постигайки контрол над живота и заобикалящите ги обстоятелства.

Стрелец - Лилаво

Планетата на тези щури индивиди е Юпитер, а цветът, с който ги оцветяваме – Лилавия. Силно духовно вглъбени, тези хора са мъдри и интуитивни. Животът им преминава в стремеж да премахнат всички граници и задръжки, като постоянно търсят истината и размишляват над философската страна на нещата.

Козирог – Черно – Зеленикаво

Целомъдрените сатурнянци няма как да не обвържем с кафявият цвят, по-скоро граничещ с черната му разновидност и тъмно зелено като морските дълбини. Сигурност, стабилност, дисциплина. Зрял, самоуверен, постоянен и практичен, козирогът често е определян и като консервативен представител на зодиака, последовател на нормите и традициите. Най-контрастният цвят – черният – не винаги се определя само като негативен. По-скоро ние предпочитаме да го разгледаме от към загадъчната му страна, тази, която носи в себе си обещанието за „основа“ на очакваното.

Водолей – Сребристо- Синьо

Също клони към синия цвят като при тях по-ясно се разграничава проявата на цвета като символ на жаждата за свобода. Приключенията са негова запазена марка. Те стремглаво препускат през живота и с пълни шепи грабят от него. Опитват се да изживеят реалността такава, каквато е. Старото, закостенялото не им се нрави. Опиват се да го премахнат, да го разрушат и върху неговите останки да изградят нов, по-привлекателен и съвременен свят – такъв, какъвто те го виждат. Както безкрайните сини води на морето се реят и никога не приемат еднаква форма, така и Водолеите изменят всичко около себе си. „Мотор“ на прогреса и „двигател“ на човечеството – това е мотото, което лесно може да се препише на този своенравен и свободолюбив знак.

Риби – Аквамарин-Многоцветно

Вглъбени, проницателни, мъдри – рибите освен това са и неспасяеми мечтатели. Често са артистични натури, изпитват влечение към музиката и изобразителното изкуство. За тях духовността е преди всичко, а самите те често са раздирани от емоционални пориви, тласкащи ги от една крайност до друга.

Света около себе си приемат като враждебен, затова често избягват от реалността и са склонни да живеят в собствените си мечти и имагинерни пространства. Себе си пък разглеждат като различни, мъченици дори, неразбрани от околните.