Лъв

(23 юли - 23 август)

Име на Санскрит: Симха | Значение на Името: Лъвът | Тип: Огнен-Пасивен-Ян | Планета управител: Слънце |  Цветове : Златист, Оранжев, Бял, Червен | Щастлив Ден : Неделя | Щастливи числа: 1, 4, 10, 13, 19, 22

Лъвовете са кралете и лидерите на зодиака. Те са 5-и поред в зодиака. Лъвовете които олицетворяват името си, са силни, жестоки, смели и царствени в начина си на живот и начина на изразяване. Удивително креативни в почти всички сфери на живота си, Лъвовете са независими и доминиращи. Известен още като най-авторитетния сред всички знаци на зодиака, Лъвовете са със смели-сърца, и тяхната увереност, амбиция и позитивно мислене са непримерими и несравними. Думата "съмнение" не е част от речника на Лъвът. Подбудени, често до най-висша степен, повечето индивиди от този зодиакален знак знаят точно, какво искат от ситуацията, в частност, и животът като цяло. Или - както астролозите казват: "Най-малкото, те се чувстват и вярват, че знаят всичко!". Във всички сфери на живота, Лъвовете имат силна воля, ентусиазъм и енергия. Техният владетел Слънцето ги дарява с блясък и жар - а също и с нажежена топлина и щедрост. Съчетано с тяхната самоувереност, тази доброта прави повечето Лъвове център на внимание присъствайки на партита, събирания и групови дейности. Повечето Лъвове притежават качеството да са искрени до наглост - което понякога е против тях – както и тяхна доминираща черта. Това се проявява и в сферата на любовта и секса - Лъвовете са любящи, любовно настроени и рицарски доблестни - докато не пресечете пътя им (вървите срещу техните желания). Независимо от това, не се отчайвайте, отношението на Лъвовете им помага да осъзнаят своите провали и неуспехи в положителна насока и да се поучат. Жизнерадоста и жизнеността на Лъвът е това, което кара техните партньори да се насладят на всички неща, които олицетворява зодия Лъв.

Качества

Положителни: независимост, смелост, оптимизъм, великодушие, авторитетност, увереност, щедрост, жизненост.

Отрицателни: самовлюбеност, горделивост, надменност, суетност, прахосник, арогантност, безразличие, тщеславие.

Външен вид 

Мъжът Лъв - представителен, със силни, широки рамене, горната част на тялото – по-добре развита. Свежо, румено лице, очи – големи, правилни устни, ръст - над средния. Ходи изправен, с високо вдигната глава, стъпва бавно и тежко.

Жената Лъв също е висока, стройна, с дълга къдрава или права коса, често с червеникав оттенък. Лице – овално, с големи очи, сочни устни. Притежава силен сексапил, излъчва достойнство и аристократизъм. Винаги добре облечена и елегантна. Държи изключително много на външния си вид и прическата.

Здраве

Обмяната на веществата при Лъвовете зависи от състоянието на нервната система. При емоционално и нервно претоварване се появяват сърцебиене, нарушения в функциите на организма. Уязвими са сърцето и сърдечносъдовата система. Оплаквания могат да дойдат и от проблеми с гърба и гръбначният стълб. Имунитетът е добър, болестите протичат остро, бързо. Дори когато са болни, Лъвовете се стремят да не го показват и бързат да се изправят на крака.

Препоръки: Да намират отдушник на емоциите си, да избягват нервното претоварване и стреса. Активна почивка и спорт.

Капки на Бах

Шуслерови Соли

Ароматерапия

Витамини и Минерали

Храни за зодия Лъв

Растения: слънчоглед, портокал, мандарини, грозде, ръж, ечемик.

Аромати: кедър, алое, невен.

Хранене: портокали, мандарини, лимони, ананас, пъпеши, грозде, бадеми, мед, храни, богати на белтъчини, кашкавал, картофи, домати. Витамини, A,C,E,F, магнезий.

Работа

Области - политика, управление, държавна администрация, театър, мода декорация, златарство.

Професии - директор, началник, управител, мениджър, висш чиновник, актьор, моделиер.

Известни личности

Александър Македонски, Наполеон І, Мусолини, Фидел Кастро, Бил КлинтънБърнард Шоу, Карл Юнг, Робърт Редфорд, Мик Джагър, Хенри Форд, Жаклин Кенеди-Онасис, Алфред Хичкок, Уитни Хюстън, Арнолд Шварценегер, Мадона, Роджър Федерер.