Близнаци

(22 май - 21 юни)

Име на Санскрит: Митхун  | Значение на Името: Близнаците | Тип: Въздушен-Подвижен-Ян | Планета управител: Меркурий | Цветове : Оранжев, Жълт| Щастлив Ден : Сряда | Щастливи числа: 5, 14, 23, 32, 41, 50

Близнаците са 3-ия Знак в зодиака. Любители на комуникацията, тези индивиди обичат да си взаимодействат с други хора, и е установено, че са много общителни. Също така, те са интелектуалци и обичат да събират възможно най-много информация, като могат без колебание, да споделят тази информация с близките си, тъй като им е много забавно да комуникират. Повечето Близнаци са разностранни, оживени, с бърз ум и ентусиазирани хора, чиято компания е рядко скучна. Те избират кариера, която ги държи достатъчно заети, която разполага с широки възможности за комуникация. Близнаците са сръчни и талантливи, когато става въпрос за работа с участието на ръцете си и общите двигателни умения, но въпреки това те не предпочитат повтарящи се и монотонни задачи. И така кариера, която изисква нови идеи, изобилие от комуникация и свеж, нов подход е идеална за Близнаците. Опции за кариерно развитие може да включват: технологиии, продажби, писателски, изобретателски, разработване на продукти, журналистика, радио водещи и т.н. Близнаците са известни с това ,че имат двойнствена личност, която често ги кара да се съмнява в техните желания и възможности за избор. Те също са добри в правенето на няколко неща едновременно и умение за слушане на това което става около тях. Независимо от това, в най-близките си взаимоотношения, Близнаците се възприемат като лоялен и верен партньор. В любовта, те са гъвкави, забавни, любознателни и стимулиращи. Грижат се добре за нуждите на семейството си. На всички нива в брака, Близнаците изискват равенство, затова жрните Близнаци могат да продължат своята кариера, дори и след раждането на деца. Имат много познати. Будни и бдителни са към нуждите на своите приятели.

Качества

Положителни: деятелност, жизненост, контактност, честност, доброжелателност, общителност, либералност, непредубеденост, изобретателност, маневреност, остроумие.

Отрицателни: нетърпеливост, бъбривост, повърхностност, нервност, двойственост, уклончивост, капризност, непрактичност, любопитство, дребнавост.

Външен вид 

Мъжът Близнаци е среден или висок на ръст, със слабо тяло. Ръцете и краката са издължени, докато говори оживено жестикулира. Лицето е слабо, с високо изразено чело, с акцент в областта над веждите. Носът е заострен, тесен, устата е средно, устните са тънки, понякога стиснати. Косата е кестенява, с тънък косъм, очите кафяви или зелени, подвижни, походката – бърза.

Жената Близнаци е стройна, със фино тяло, тесни бедра. Лицето е светло, възможно е да има лунички. Има светла и права коса, обикновено я носи дълга. Очите са малки, живи. Устата им е неголяма, със тънки устни. Има удължен врат и дълги пръсти на ръцете. 

Здраве

При Близнаците се наблюдава много бърз обмен на веществата, което води до голям разход на кислород в кръвта. За да не се задържат отпадъчни продукти в в нея, трябва да се диша дълбоко, за да доставя достатъчно кислород в кръвта. Слабо място се явява нервната система и като следствие могат да се наблюдават болести на нервна почва. Приемането на калций с храната води до намаляване на възбудимостта на нервната система. Друго слабо място са дробовете, раменете и ръцете. Типични заболявания: ангина, пневмония, бронхит, туберкулоза, бронхиална астма.

Препоръки: Да дишат чист въздух, да прекарват повече време на открито, да се движат, да спортуват, да не пушат цигари и да избягват задимени пространства.

Капки на Бах

Шуслерови Соли

Ароматерапия

Витамини и Минерали

Храни за Зодия Близнаци

Растения: круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър

Аромати: нарцис, зюмбюл, теменужки, кедър

Хранене: Препоръчват се млечни продукти, сирене, кашкавал, яйца, моркови, орехи, храни, богати на фосфор, калций, витамини B, C, D, E. Всички житни растения, целина, бобови култури, цветно зеле, зелен грах, морков. 

Работа

Области - информация, реклама, медии, образование, търговия, издателска дейност, техника, филология, посредническа дейност, транспорт

Професии - рекламен агент, журналист, радиоводещ, говорител, куриер, посредник, издател, библиотекар, секретар, писател, преводач телевизионен или радиотехник и др.

Известни личности 

Мерилин МонроПол Макартни, Боб Дилън, Вагнер, Р.Щраус, Григ, Пушкин, Платон, Блез Паскал, Томас Юнг, Томас Ман, Данте Алигери, А.К.Дойл, Джон Кенеди, Джордж Буш, Че Гевара, Георги ДимитровПетър Стоянов, Симеон Сакскобурготски