Минералните Соли на Др. Шуслер

Те отговарят за правилното функциониране на клетките и за химичните процеси, които протичат в тялото.

Когато някоя сол не достига на организма, той намира начин да сигнализира за липсата й. За да се възстанови отново вътрешният баланс, е необходимо известно време да се приема от правилната сол. 

Понякога здравословният проблем се решава, като се пие „коктейл“, в който участват няколко различни соли. 

Солите на д-р Шуслер помагат за регулирането на баланса на минерални соли в клетките на тялото.

Резултат с изображение за dr wilhelm schuessler

Минералните соли са малки съставни части от клетките ни, но пък от основна важност за тяхното функциониране. Недостигът или дисбалансът на жизненонеобходимите минерали могат да доведат до нарушения във функционирането на клетките или органите.

Можем да си доставяме минералните соли от храната, но така те често не достигат до онази част в организма ни, която се нуждае от тях.

12-те минерални соли на д-р Шуслер балансират и регулират химическите процеси в клетките. Те са произведени по начин, който ги прави лесно усвоими от всички клетки в организма.

Д-р Шуслер основал терапията си изцяло върху 12-те минерални соли, които нарекъл “функционални субстанции” (защото те представят основните функции в тялото ни и са подходящи за лечението на множество функционални смущения в организма). 

Активиране на самолечебните сили на организма 

Терапевтичните ефекти, приписвани на Шуслеровите соли, са много. Те помагат за реорганизирането или лечението на дисбаланса на съответните минерали в клетките. Те стимулират самолечебните сили на организма ни по нежен и безопасен начин (буквално без никакви странични ефекти).

Биохимична терапия на д-р Шуслер:

Резултат с изображение за schuessler salts

Биохимичната терапия е начин да се подпомогне функционирането на човешкия организъм с помощта на минерални соли, които са необходими за метаболитните процеси в клетките. 

На пазара се предлагат различни видове минерални препарати. Повечето от тях са минерални соли за заместване, които доставят на организма липсващите елементи. 

За разлика от стандартната практика при използването на минерални соли за попълване на дефицити, биохимичната терапия използва само солите на д-р Шуслер. 

Солите на д-р Шуслер стимулират човешкия организъм да подобри абсорбирането на липсващите минерали от приетата храна и да реорганизира тяхното разпространение в тъканите на организма. Тези соли не съдържат химикали, Хомогенни са спрямо клетъчните мембрани в човешкия организъм и така се намират физологически и химически в близка връзка с тях.

Резултат с изображение за schuessler salts all

Произход на терапията:

Биохимичната терапия се основава на 12-те соли на д-р Шуслер, които са открити от германския лекар д-р Вилхелм Хенрих Шуслер (1821-1898). Шуслер определил, че тези минерални соли са жизненоважни за правилното функциониране на клетките в организма. Освен това той заключил, че недостигът на коя да е от тези тъканни соли би довел до дисфункция и болести. Ето защо лечението на минералния дисбаланс в организма с тъканни соли трябва да бъде основен фактор при възстановяване на здравето.

Препоръчителни видове Капки на Бах според зодиакалния знак можете да намерите тук:

Посочете вашия зодиакален знак.

За да подберете най-точно своите хранителни добавки можете да се свържете с Кирил Горанов и да запишете своя час за консултация тук. Цени и видове услуги можете да намерите тук.