Log in
Fire

Огън

Елементът огън представлява универсалната излъчваща енергия, която е вълнуваща, въодушевена и чрез светлината си внася цвят в света. Карл Густав Юнг го свързва с динамичното ядро на психическата енергия - с онази, която тече спонтанно по вдъхновен, себемотивиран начин... Те чувстват, че са проводници на живота и не могат лесно да скрият гордостта си. 

Огнените знаци въплъщават представата за висок дух, огромна вяра в себе си, ентусиазъм, безкрайна сила и открита почтеност. Необходима им е много свобода, за да се изразяват естествено, и те обикновено си осигуряват пространство, като упорито държат на своята гледна точка. Огнените знаци са способни и съзнателно да направляват силата на волята си, и то по добре от другите знаци. желанието им да бъдат и изразяват себе си свободно е доста детинско в простотата си - качество, което е понякога е мило в очите на околните, но друг път за по предпазливите и чувствителни хора изглежда застрашаващо. Грешките на огнените знаци рядко са резултат от лоши намерения, а по-често се случват поради липса на самоконтрол и чувствителност към другите. Подобни личности могат да бъдат доста капризни, понякога дори досадни, навлизат в нещата с такава бързина, че без да искат създават разрушения или нараняват околните. 

Огнените личности имат склонността да бъдат нетърпеливи с по-чувствителните или по-нежни хора - особено с тези, при които доминира водата или земята. Огнените знаци чувстват, че водата ще ги угаси и земята ще ги засипе, следователно нерядко мразят тежестта и емоционалността на тези знаци. От друга страна, въздуха раздухва пламъците на огъня - такива личности му дават нови идеи, по които представителят на огнената стихия да действа. Поради тази причина огънят е съвместим с въздуха, но трябва да се изтъкне, че огнените знаци често пъти са много ярки и нетърпеливи за деликатната нервна система на въздушните и те не могат дълго време да ги понасят. Макар че огнените знаци често пъти биват стимулирани от въздушните, те лесно се уморяват и отегчават от интелектуалните спекулации, които не дават възможност за незабавно действие." 

 

Седмичните Хороскопи на Венета

Овен

Предстои ви седмица с много възможности и шансове за реализация, ако в дните сряда и четвъртък бъдете търпеливи и последователни в действията си. Родените в първа декада ще се радват на отлични взаимоотношения в личен и професионален план. В дните понеделник и вторник очаквайте добри новини и приятни любовни изживявания. Първите два дни са подходящи за реализиране на нови срещи и създаване на полезни контакти. В петък и през почивните дни ще се чувствате щастливи, удовлетворени и успешни в това, което правите. Дните са подходящи за пътувания и срещи с приятели.

Телец

Очаква ви красива и уютна нова седмица. Дните понеделник и вторник ще ви зарадват с положителни новини, които ще ви предоставят нови възможности и шансове за успех. Сряда, четвъртък и петък преди обяд е времето, в което ще жънете успехите си с късмет и лекота. Дните са подходящи за усърдна работа, поставяне на нови цели и успешно завършване на настоящите задачи. Не си позволявайте да пропилявате тези дни и да оставяте важна работа за петък. Този ден не е подходящ за активни действия. Позволете си почивка и повече забавления през него и в почивните дни.

Близнаци

За вас тази седмица ще бъде малко по-сложна и изискваща търпение и последователни действия. Не залагайте големи надежди на дните понеделник и вторник. Използвайте тези дни да подредите делата си, да бъдете по-скоро наблюдателни и анализиращи случващото се. Сряда, четвъртък и петък ще изискат от вас сериозност, мотивация и усърдна работа. През тези дни ще трябва да проявите отговорност и повече концентрация. Ако спазвате тези изисквания в петък ще се радвате на добри резултати и уважение от колеги и шефове. Очакват ви разкошни почивни дни!

Рак

Тази седмица не очаквайте чудеса и бърз напредък на делата си. Дните понеделник и вторник са подходящи за създаване на планове и иницииране на нови срещи и контакти, които ще се радват на повече успех през следващата седмица. Сряда, четвъртък и петък до обяд не се ангажирайте с дела, които нямате ресурса и времето да свършите перфектно. Дните ще изискат от вас работа с текуща работа и задачи. Родените в първа декада трябва да бъдат търпеливи към партньорите си. Седмицата не е подходяща за уреждане на лични отношения. Представителите на втора декада могат да очакват провалени срещи или пътувания.

Лъв

Очаква ви сравнително спокойна, ползотворна и една по-топла в емоционален план седмица. Не оставяйте важни ангажименти и работа за петък. В този ден няма да е подходящо да бъдете активни на работното място. Заложете на предходните работни дни от седмицата, ако искате в края на работната седмица да се радвате на реализирани планове и подкрепа от шефове и партньори. Най-успешни за вас са дните понеделник и вторник. Родените в първа декада ще се радват на любов, разбирателство, малки подаръци и успешни срещи.

Дева

Ще се радвате на успешна седмица, ако се съобразите с енергията на първите два дни от работната седмица. Понеделник и вторник не поемайте излишни ангажименти на работното си място и не изисквайте невъзможното от колеги и партньори. Бъдете търпеливи и се въздържайте от крайни изказвания. Сряда и четвъртък са подходящи дни да реализирате плановете си. Бъдете организирани и последователни за да се радвате на успех и висока оценка от шефовете. В тези дни не се колебайте да си поставяте нови цели и да изисквате от себе си усъвършенстване и развитие.

Везни

Тази седмица ще изиска от вас да бъдете по-търпеливи, умерени в действията си и спокойни. Времето ще е подходящо за анализ на делата ви от началото на година, подреждане на предстоящите задачи и за повече мисли отколкото действия. Родените в първа декада съветвам да избягват уреждане на лични отношения. В дните сряда и четвъртък избягвайте водене на важни срещи и не взимайте кардинални решения. Въпреки сложната седмица времето от петък на обяд и в почивните дни ще ви донесе добро настроение, лекота и спокойствие. Родените във втора декада трябва да се пазят от преумора и настинки.

Скорпион

Новата седмица ще ви предложи повече позитивно настроение, слънчеви дни и късмет. Работната ви седмица ще бъде успешна и спокойна, ако спазвате плановете си и не си позволявате да отлагате задачи за петък. Петъкът не е подходящ за активни действия. Във всички останали дни можете да планувате и действате с лекота и късмет. Родените в първа декада съветвам да бъдат последователни в действията си и да си позволяват повече почивка. Седмицата за тях не е подходяща да поемат допълнителни ангажименти. В личен план ви очакват добри новини и споделени чувства.

Log in or Sign up